Міні-магазин мінеральних добрив «Родюча земелька»
Меню каталогу
Контакти
Ми в соціальних мережах

Роль макроелементів у житті рослин

Найбільше рослині необхідні такі макроелементи, як азот, фосфор і калій, а також сірка, магній і кальцій.

Азот (N) є головною складовою частиною рослинних білкових сполук. Він визначає і прискорює ріст вегетативної маси рослин і так само необхідний для утворення кореневої системи, стеблин і листя, вкрай необхідний для утворення насіння і плодів. Азот має бути доступним для рослин постійно протягом вегетації.

Підвищених доз азоту вимагають всі зернові, кукурудза, кормові культури.

Фосфор (Р) значно впливає на ріст коренів, бруньок і бутонів. Крім того він необхідний для дозрівання і фарбування квітів, плодів і насіння. Фосфор визначає закладку майбутнього врожаю, збільшує вміст цукрів і каротину.

Підвищених доз фосфорних добрив вимагають овочеві, коренеплідні та зернобобові культури.

Калій (К) необхідний насамперед для підтримання водного балансу рослини, тому що калій сприяє утримуванню води в клітинах. Крім того калій підвищує опірність рослин шкідникам і здатність переносити несприятливі умови.

Найбільш чутливі до нестачі калію суниця, плодові, виноград, картопля, коренеплоди, соняшник, соя.

Сірка (S) так само, як і азот, є будівельним матеріалом для утворення білкових рослинних сполук і хлорофілу. Сірка підвищує стійкість до захворювань, низьких температур, посухи.

Найбільш чутливі до сірки овочеві, олійні, зернобобові, зернові, культури, рапс, гірчиця, суріпиця, кукурудза.

Кальцій (Ca) - регулює ферментну активність в рослинах, забезпечує поглинання інших елементів живлення (особливо азоту). Кальцій необхідний для зростання кореневої системи та для запобігання пошкоджень при збиранні.

Найбільш позитивно відгукуються на внесення кальцію овочеві, плодові, ягідні культури та соя.

Магній (Mg) - центральний атом молекули хлорофілу. Він відповідає за перетворення вуглекислого газу в органічні сполуки і виділення кисню. Магній бере участь в асиміляції азоту, накопиченні білка.

Чутливі до нестачі магнію картопля, зернові культури, соя.

Купуйте мінеральні добрива для саду, городу, та газону в нашому Міні-магазині мінеральних добрив «РОДЮЧА ЗЕМЕЛЬКА» за посиланням: https://rodyucha-zemelka.com.ua/

02 лютого 2024
© 2023 - 2024 Міні-магазин мінеральних добрив «РОДЮЧА ЗЕМЕЛЬКА» Поскаржитися на зміст
Створити інтернет магазин безкоштовно
Сайт створений на платформі UA MarketUA Market